Elvis Leeft Voort 

klik op de afbeelding om het hele artikel te kunnen lezen
klik om het artikel te lezen klik om het artikel te lezen klik om het artikel te lezen
AD 1998/12/21 AD 1999/10/08 AD 199/10/11

klik om het artikel te lezen klik om het artikel te lezen klik om het artikel te lezen
De Telegraaf 1999/08/27 AD 2000/03/08 AD 2000/03/10

Telegraaf 18 augustus 1997

Menigte herdenkt sterfdag Elvis

Van onze correspondent
NEW YORK, maandag

Memphis, Tennessee, herstelt langzaam van de grootste invasie Elvis Presley-fans die de stad ooit te verwerken heeft gehad. Meer dan 30.000 bewonderaars van de zanger, velen voor de gelegenheid uitgedost in een Elvis-outfit, namen deel aan de avondprocessie die langs het graf trok van de afgelopen zaterdag precies twintig jaar geleden overleden Elvis Presley.

Tenminste 5000 van hen bezochten zaterdag Graceland, het landhuis van Elvis dat nu is ingericht als museum. En de vele duizenden die moesten worden geweerd omdat er geen mens meer bij kon, stroomden de stad in waar de souvenirwinkels al snel uitpuilden van de mensenmenigte.

De fans kwamen uit alle delen van de wereld. Bij het graf lieten zij een anderhalve meter hoge berg bloemen en teddyberen achter. Eromheen en langs de weg die naar het graf leidt, lagen bloemstukken, verzorgd door fanclubs die kosten noch moeite spaarden hun afgod een gepaste groet te brengen.

Een van de grootste stukken was afkomstig van de Belgische Elvis-fanclub, die een bijna twee meter hoog bloemstuk in de vorm van een gitaar liet bezorgen. Op een herdenkingsconcert gaven onverwacht ook Elvis' ex-vrouw Priscilla en zijn dochter Lisa Marie acte de presence.


Telegraaf 15 maart 2001

Elvis grootverdiener in hiernamaals

LONDEN - Doodgaan wordt over het algemeen gezien als een slechte carrièrezet in de showbizz maar de inkomsten hoeven er allerminst onder te lijden. Dat blijkt uit een recent gepubliceerde lijst van grootverdieners op het kerkhof, zo meldt de Britse krant The Times.

Elvis Presley - aangenomen dat hij ook daadwerkelijk het rijk der levenden heeft verlaten - valt de eer te beurt de dode te zijn die over het jaar 2000 het meeste heeft verdiend. Volgens schattingen heeft de rocklegende vorig jaar een slordige 35 miljoen dollar (85 miljoen gulden) op zijn conto bij mogen schrijven.

Met de inkomsten van de kaartjesverkoop voor het bezichtigen van zijn landgoed Graceland in Memphis wist de zanger alleen al het hemelse bedrag van 15 miljoen dollar op te strijken. Daarnaast leverden ook de verkoop van memorabilia en postume optredens in reclamespotjes The King een aardig zakcentje op.

Op een niet onaardige tweede plaats komt de geestelijk vader en tekenaar van de strip Peanuts, Charles M. Schulz, die in 2000 meer dan 20 miljoen dollar op zijn naam kon schrijven. Op de voet gevolgd door de vermoorde Beatle, John Lennon, die het moest doen met 20 miljoen.

Het beroep van muzikant lijkt, zo blijkt uit de lijst, het meest lucratief te zijn voor verdiensten ook in het hiernamaals. Naast Presley en Lennon prijken onder anderen ook de namen van Jimi Hendrix (meer dan 10 miljoen), Bob Marley, Frank Sinatra en Jerry Garcia van The Grateful Dead in de toptien.

Verder zijn de schrijver Tolkien, de filmdiva Marilyn Monroe, acteur James Dean en kunstenaar Andy Warhol vertegenwoordigd onder de tien grootste dode grootverdieners.