The Concert (1999-2001)The King, begeleid door zijn 16-koppige band, zingt vanaf een immens scherm zijn publiek toe. FOTO: EPA

De Telegraaf 27 augustus 1999

Concert Elvis binnen week uitverkocht

door Patrick van Weerdenburg - ROTTERDAM, vrijdag

Elvis Presley laat 22 jaar na zijn dood onomstotelijk blijken nog steeds de enige echte koning van de rock-'n-roll te zijn.

Het spectaculaire eenmalige concert met Elvis (op video) en zijn volledige band uit de jaren zeventig, de TCB-band, dat voor 9 maart 2000 in de Rotterdamse Ahoy te Rotterdam staat gepland, is binnen n week compleet uitverkocht.

Op Presley's sterfdag, 16 augustus, ging de kaartverkoop van Elvis in Concert van start. "Al enkele dagen valt er geen kaartje meer te bemachtigen", laat een woordvoerder van organisator Mojo weten.

"De vraag naar kaartjes blijft onverminderd aanhouden", aldus de zegsman. "Dat er animo voor dit concert zou zijn, was duidelijk. Presley heeft nog vele fans in Nederland, maar dit hadden we niet durven hopen. Veel fans smeken om een extra concert. Tot nu toe is daar helaas nog niets over bekend. Er zijn legers artiesten die ervan dromen dat binnen n week alle stoelen voor een concert in Ahoy! zijn verkocht."

Scherm
Vanaf een reuzenscherm zingt Presley een compilatie uit diverse concertfilms: Elvis, that's the way it is, Elvis on Tour, The lost performances en Aloha from Hawaii. De stem van The King is op ingenieuze wijze ontdaan van alle muziek. Zijn 16-koppige band begeleidt de computergestuurde Presley opnieuw tijdens de tournee.

Momenteel staat Elvis ook nog eens met de single Suspicious Minds en de cd-box Artist of the Century hoog in de Nederlandse hitlijsten.

Overigens haalde Presley met deze Elvis in Concert-show, die twee jaar geleden voor het eerst in zijn woonplaats Memphis werd opgevoerd ter gelegenheid van zijn twintigste sterfdag, het Guinness Book of Records als de eerste tournee van een artiest die niet meer leeft.

De Telegraaf 9 april 1996

Priscilla Presley onthult:
Elvis komt naar Nederland

door Henk van der Meyden - AMSTERDAM, dinsdag

De Nederlandse muziekuitgever BRAM KEIZER, directeur van UNIVERSAL SONGS en BMG PUBLISHING, is dezer dagen op Graceland in Memphis diep onder de indruk gekomen van PRISCILLA PRESLEY, de weduwe van Elvis, die sinds zijn dood ook diens zaken behartigt.

Bram zei me: "Er was een grote bijeenkomst op Graceland voor alle muziekuitgevers uit de hele wereld die de belangen van de Presley-estate vertegenwoordigen. Priscilla toonde zich niet alleen een perfecte gastvrouw, maar ze bleek daarbij een groot onderneemster en inventieve vrouw te zijn die met heel goede ideen en voorstellen kwam om de Elvis-business nog meer te laten groeien. Ze bleef tijdens de diners ook niet alleen aan haar eigen tafel zitten maar liep alle tafels langs om met vertegenwoordigers van alle landen te spreken."

Bram Keizer: "We hebben ook over Nederland gepraat. Priscilla was benieuwd naar de belangstelling voor Elvis en ik kon haar vertellen dat er een grote interesse is. Van een speciale Elvis Box met 50 cd's die er bij ECI is uitgekomen waren er de eerste dag al meteen 1500 verkocht; en deze box kost toch 950. Maar dat geldt ook voor alle nieuw uitgebrachte Elvis cd's."

Om deze verkoop te bevorderen heeft Priscilla nu een nieuw idee gelanceerd. Ze zei: "Elvis is nog nooit op tournee naar Europa gegaan (zijn manager Tom Parker die uit Nederland komt hield dit tegen). Maar dat kan nu dus wel gebeuren, waarbij men ook Nederland wil aandoen.

Zo heeft men nu een show ontworpen waarbij men met een groot orkest en solisten Elvis-repertoire brengt waaraan zijn Jordanaires en andere backing-vocals meewerken. Via een nieuwe techniek ziet men Elvis dan op een groot scherm zingen, maar het orkest is van die beeldopnamen weggehaald, zodat hij door een live-orkest wordt begeleid. Zo is het zelfs mogelijk dat zangeressen nu live een duet met Elvis zingen. Tezamen is dat een indrukwekkende show, een hommage aan Elvis.

Daarnaast gaat in mei een Elvis-productie in premire bij het Cleveland-ballet, een mengeling van ballet en musical die ook over de wereld zal gaan reizen.


Concerts (vr 1977)